Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις για γρήγορη συμφωνία

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 20:30
UPD:21/06/2015 00:05
REUTERS/YURI GRIPAS

O αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, αλλιώς διακινδυνεύει την καταστροφή της οικονομίας και του λαού της χώρας, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου στο CNN, σε συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει με μία απάντηση, που θα είναι η βάση για την επίτευξη μίας συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο κ. Λιου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τις τελευταίες ημέρες τόσο ο κ. Λιου, όσο και Λευκός Οίκος έκαναν λόγο για επείγουσα ανάγκη να υπάρξει συμφωνία.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιου, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τις αντιδράσεις των αγορών, στο ενδεχόμενο ενός Grexit. «Νομίζω πως κανείς δεν θα ήθελε να μάθει τι θα γίνει», προσθέτει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λιου, είναι σαφές ότι στην Ελλάδα μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα προκαλούσε «τρομερή πτώση» στην οικονομική απόδοση της χώρας.

«Θα βλάψει τον ελληνικό λαό. Θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της αποτυχίας», πρόσθεσε.

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα