Αισιόδοξος για συμφωνία ο Σαπέν

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 15:12
UPD:15:14
REUTERS/ERIC VIDAL

Ο Σαπέν (φωτ. αρχείου) είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει μια «αίσθηση» πως μια συμφωνία είναι δυνατή μετά από τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Ελλάδα φαίνεται πρόθυμη να κάνει μια σειρά συμβιβασμών, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με τη Daily Telegraph που επικαλείται δημοσίευμα του Dow Jones Newswire.

Ο Σαπέν είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει μια «αίσθηση» πως μια συμφωνία είναι δυνατή μετά από τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ακόμη ανέφερε ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση τη «δύναμη να περάσει καλούς συμβιβασμούς» με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, δεν είναι προς συζήτηση μια μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά η αναδιάταξη (rescheduling) των πληρωμών χρέους είναι μια πιθανότητα.

«Κανείς…δεν μιλάει για μείωση, για κούρεμα» είπε ο Σαπέν. «Είναι θέμα αναδιανομής (redistributing) (των πληρωμών χρέους) σε βάθος χρόνου», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα