Συνάντηση με Γ. Στουρνάρα και Λ. Κατσέλη ζητεί η ΟΤΟΕ

Ανησυχία για τις εξελίξεις στις τράπεζες
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 15:58
UPD:16:00
ICON /ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο των τραπεζών, και κατ' επέκταση στους εργαζόμενους τους, εκφράζει η ΟΤΟΕ και ζητά άμεσα συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λ. Κατσέλη.

«Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών, όπως είναι γνωστό, έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργήσει σοβαρό κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους», τονίζει η ΟΤΟΕ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η λειτουργία των τραπεζών είναι ανύπαρκτη σε βασικούς τομείς, που αφορούν στην πραγματική οικονομία και στη στοιχειώδη διεκπεραίωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ με τα capital controls υπάρχει αδυναμία να ανταποκριθούν οι πολίτες σε στοιχειώδεις ανάγκες, που αφορούν στην καθημερινότητά τους και σε διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις».

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, το σημαντικότερο, όμως, είναι η ανησυχία για τις επικείμενες εξελίξεις, εν όψει των τελικών - όπως διαφαίνεται - διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα κρίνουν το μέλλον των τραπεζών, της οικονομίας, αλλά και την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις, που αφορούν στον κλάδο των τραπεζών και κατ' επέκταση και στους εργαζόμενους στις τράπεζες. Για τον λόγο αυτό ζήτησε άμεσα συναντήσεις με τον κ. Στουρνάρα και την κ. Κατσέλη, προκειμένου να τους εκθέσει τις ανησυχίες της και ταυτόχρονα να ενημερωθεί σχετικά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των πιθανών εξελίξεων.

Σκοπός της ΟΤΟΕ «είναι να συμβάλει εποικοδομητικά στην αντιμετώπιση μίας πραγματικά δύσκολης κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η λειτουργία των τραπεζών, η οποία πρέπει να συνεχισθεί και να αποκατασταθεί σε όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα