Πούτιν: Από το 2016 η λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS

Οι BRICS απαρτίζονται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 18:57
UPD:18:59
REUTERS/Sergei Ilnitsky

Ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει επίσης τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές με τους εταίρους της των BRICS.

Την έναρξη της λειτουργίας της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS από το 2016 προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των χωρών του οργανισμού στη Ρωσία.

«Η νέα τράπεζα ανάπτυξης θα χρηματοδοτεί προγράμματα ενεργειακά, μεταφορών ή βιομηχανικής ανάπτυξης» διαμήνυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατόπιν των σημερινών συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι οι BRICS απαρτίζονται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

«Έχουμε ήδη επιλέξει 50 προγράμματα και πρωτοβουλίες στον οδικό μας χάρτη», διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας πως μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός κέντρου έρευνας για τις πηγές ενέργειας, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει επίσης τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές με τους εταίρους της των BRICS.

«Μια τέτοια πρωτοβουλία με την Ινδία, τη Βραζιλία ή τη Νότια Αφρική θα ήταν ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε αναμφίβολα να αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Με ένα νομισματικό αποθεματικό ύψους 100 δισ. δολαρίων, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιδρούμε με τον προσήκοντα τρόπο στις διακυμάνσεις της αγοράς» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα