Πολιτική
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 18:55

Τέλος σε κάθε σενάριο για ψήφιση του εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές

Την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο, προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός.

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Τέλος σε κάθε σενάριο να ψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση από 200 βουλευτές ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές έβαλε η Χρυσή Αυγή με την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός μιλώντας από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή, που μέχρι σήμερα δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα, δεν θα ψηφίσει στην επικείμενη ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης.

«Εμείς δεν θα γίνουμε ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ για αυτό και θα απέχουμε από τη ψηφοφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει η πρόταση της κυβέρνησης είναι 179: Οι ψήφοι της συγκυβέρνησης, του ΚΚΕ, της Ένωσης Κεντρώων, του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη ΔΗΜΑΡ και του ανεξάρτητου Νίκου Νικολόπουλου.

Σημειώνεται ότι μόνο αν ο εκλογικός νόμος συγκέντρωνε 200 ψήφους, θα ετίθετο σε ισχύ από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Διαφορετικά, θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.