Αθλητικά
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 15:54

Άμεση παρέμβαση από FIFA/UEFA ζητά ο Κοντονής

Την άμεση παρέμβαση των FIFA/UEFA για να ξεπεραστεί το νέο πρόβλημα που απασχολεί από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις εκλογές της ΕΠΟ, ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής.

Την άμεση παρέμβαση των FIFA/UEFA για να ξεπεραστεί το νέο πρόβλημα που απασχολεί από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις εκλογές της ΕΠΟ, ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κάλεσε τους δύο φορείς να παρέμβουν τάχιστα και να ορίσουν προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία τονίζοντας πως μόνο με μία τέτοια ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 

Η δήλωση του κυβερνητικού παράγοντα: 

«Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις. 

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της. 

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε FIFA και UEFA την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν. 

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών.»