Πολιτική
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 14:08

Αντιπολιτευτικά πυρά για την «επικοινωνιακή επίσκεψη» στο Καστελόριζο

Την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο. Η αποστολή στο νησί περιλαμβάνει τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δύο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δύο της Ένωσης Κεντρώων και δύο της Χρυσής Αυγής.

Την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο. Η αποστολή στο νησί περιλαμβάνει τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δύο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δύο της Ένωσης Κεντρώων και δύο της Χρυσής Αυγής.

Για «επικοινωνιακή επίσκεψη» έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η εξωτερική πολιτική πρέπει να καθορίζεται από το ΥΠΕΞ. Οφείλει να απαντήσει αν συμφωνεί με την επικοινωνιακή επίσκεψη στο Καστελόριζο», δήλωσε προσθέτοντας: «Το Καστελόριζο είναι Ελληνικό. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αλίμονο αν αρχίσουμε κινήσεις επιβεβαίωσης των νησιών με επικοινωνιακές επισκέψεις».

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αντιδρά με κινήσεις ρηχού ανταγωνισμού» στην αστάθεια που παράγει η Άγκυρα, αλλά «πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

«Δεν βοηθά σε τίποτα η συνεδρίαση στο Καστελόριζο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. «Δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία αλλά να είμαστε σοβαροί και απολύτως αυστηροί στην άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για «ψευτολεονταρισμούς» κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το ΚΚΕ. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ‘παράτες’ και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Σημείωσε ακόμη ότι «η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

«Η διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων απαιτεί σύνεση, ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση. Η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων, με επικοινωνιακά παιχνίδια, στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία κάθε άλλο παρά μας βοηθάει» είχε δηλώσει την Παρασκευή για το ίδιο θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Σπύρος Δανέλλης.

Στα νησιά Ρω και Στρογγύλη οι Π. Καμμένος, Δ. Βίτσας και εννέα βουλευτές

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και εννέα βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη επισκέφθηκαν σήμερα τα νησιά Ρω και Στρογγύλη.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.