Αθλητικά
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 20:36

ΕΠΟ: Ως τη Δευτέρα η απόφαση της Εφέσεων για τον Ολυμπιακό

Ως την προσεχή Δευτέρα (8/5) θα έχει ανακοινώσει την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό, για τα όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Ως την προσεχή Δευτέρα (8/5) θα έχει ανακοινώσει την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό, για τα όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Το προεδρείο διευκρίνισε ότι θα εκδώσει απόφαση το συντομότερο δυνατόν, καθώς δέχεται πιέσεις από τη Super League, που θέλει να επικυρώσει τη βαθμολογία για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Ως γνωστόν, πρωτόδικα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με τιμωρία της έδρας τους για τέσσερις αγωνιστικές (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί ο ΠΑΟΚ, που επίσης είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την αφαίρεση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά.

Η υπερασπιστική γραμμή της πειραϊκής ομάδας εστίασε στο ότι δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και κατ΄ επέκταση έγινε λανθασμένη εφαρμογή του κανονισμού από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη οι εκθέσεις διαιτητή και παρατηρητή, που δεν ανέφεραν τίποτα απ΄ όσα ισχυρίστηκε η αστυνομία περί επικίνδυνης προσέγγισης 50 ατόμων στα VIP.

«Δεν υπάρχει λεκτική βία στον διαιτητή όπως γράφεται στο φύλλο αγώνος, αλλά μόνο απρεπής διαμαρτυρία και παράλληλα δεν υπήρξε σωματική επαφή για την παρεμπόδιση εισόδου στα αποδυτήρια. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παρέμβαση του ΠΑΟΚ», τόνισαν οι νομικοί του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του «Δικέφαλου» υποστήριξαν πως «υπάρχει βία γιατί υπήρξε προσπάθεια επιρροής σε αξιωματούχο του παιχνιδιού και παρεμπόδιση εκτέλεσης καθηκόντων υπό το καθεστώς φόβου προς τους διαιτητές. Μπορεί να μην υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά οι κανονισμοί δεν λένε ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε τραυματισμός για βαρύτερη ποινή».

Η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα της μακεδονικής ομάδας να καταθέσει ο παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, ενώ αναμενόταν να ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά το οπτικοακουστικό υλικό από τον αγώνα.