Αθλητικά
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 19:22

Στο βάθρο και οι τρεις Έλληνες

Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της παρουσίας των Ελλήνων αθλητών στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της Οστράβας.

Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της παρουσίας των Ελλήνων αθλητών στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της Οστράβας.

Μετά της 3η θέση της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και την 2η του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, την... σκυτάλη πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με καλύτερο άλμα στα 4.85μ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Διηπειρωτικού Κυπέλλου της Οστράβας.

Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ ισοφάρισε την καλύτερη εφετινή της επίδοση, ωστόσο, της στοίχισε το γεγονός ότι είχε χειρότερες προσπάθειες από την Ρωσίδα,  Αντζέλικα Σιντόροβα, η οποία πήρε το χρυσό με το ίδιο ύψος (4.85μ). Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις, επίσης με 4.85μ. 

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.65μ., «λαχτάρησε» στα 4.75μ., ύψος στο οποίο είχε δύο αποτυχημένα άλματα και τελικά το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ., με τη δεύτερη τα 4.85μ. και τελικά είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.90μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κανονικά θα ήταν και η Νικόλ Κυριακοπούλου (δεύτερη στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου) στη διοργάνωση, αλλά ο κανονισμός της IAAF απαγορεύει να βρίσκονται δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο ίδιο αγώνισμα και έτσι τη θέση της πήρε η Σιντόροβα.