Αθλητικά
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 21:44

Στίβος: «Χάλκινη» η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε το τέταρτο μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε στη Γλασκώβη. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε το τέταρτο μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε στη Γλασκόβη. 

Η Κυριακοπούλου ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στη διοργάνωση, με επίδοση στα 4,65μ. Αντίθετα, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Κατερίνα Στεφανίδη, δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά της και κατετάγη τέταρτη, υπερπηδώντας το ίδιο ύψος.

Η Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από το 2015 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4,45μ. που πέρασε με τη 2η προσπάθεια, άφησε τα 4,55μ. και συνέχισε στα 4.65μ. που υπερέβη με τη δεύτερη, ενώ στα 4,75μ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τα άλματα από τα 4,65μ., ύψος που υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4,75μ κι έμεινε στην τέταρτη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο με επίδοση με 4,85μ. κατάκτησε η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα,  που ήταν το φαβορί του τελικού, ενώ το ασημένιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4,75μ.