Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:12

Αντετοκούνμπο: «Οι αντίπαλοι δεν με θέλουν στο ζωγραφιστό»

Έτοιμος να οδηγήσει το Μιλγουόκι στο 2-0 της σειράς με το Ντιτρόιτ είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Έτοιμος να οδηγήσει το Μιλγουόκι στο 2-0 της σειράς με το Ντιτρόιτ είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ενόψει του δεύτερου αγώνα με τους Πίστονς (18/04, 03:00) ο «Giannis» τόνισε πως οι αντίπαλοί του τον φοβούνται μέσα στο ζωγραφιστό. Μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε απάντησε:

«Συζήτησα με τον προπονητή και κατάλαβα πως οι αντίπαλοι φοβούνται όταν πηγαίνω στο "ζωγραφιστό" και γι΄ αυτό μου αφήνουν χώρο για να σουτάρω. Δεν έχει να κάνει ότι δεν μπορώ να σκοράρω από έξω.

Υπάρχουν στιγμές που θα πάρω αυτό το σουτ, όταν πιστέψω οτι θα μπει, αλλά θα προσπαθήσω να πηγαίνω προς το καλάθι όσο πιο συχνά μπορώ.

Έχω πλέον τόσους πολλούς χώρους να κινηθώ, μπορώ να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου και εμένα και απλώς θα συνεχίσω να είμαι ενεργητικός χωρίς να εστιάζω στο πώς με αντιμετωπίζουν.

Αυτό που προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου είναι ότι πρέπει να παίζω το παιχνίδι μου. Αν είμαι ελεύθερος θα σουτάρω. Δεν θα σουτάρω κάθε φορά, αλλά όποτε νιώθω ότι θα το βάλω. Στο μυαλό μου ωστόσο έχω το να δημιουργήσω για εμένα και τους συμπαίκτες μου.»

Αναφερόμενος, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε στην «μυθική» ανατροπή των ΛΑ Κλίπερς επί του Γκόλντεν Στέιτ, ο Greek Freak απάντησε:

«Δεν θέλω να μιλώ γι΄ άλλες ομάδες ή να ασκώ κριτική, αλλά νομίζω ότι οι Γουόριορς τεμπέλιασαν λίγο σε άμυνα και επίθεση όταν ξέφυγαν. Όταν συμβαίνει αυτό, οι Θεοί του μπάσκετ παρακολουθούν και σε τιμωρούν. Αυτό πιστεύω πως έγινε.»