Αθλητικά
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 12:16

«Όχι» και από Καρδίτσα σε ΕΟΚ για την Α1 Ανδρών

Με wild card, κατά πάσα πιθανότητα, θα προκύψει η 14η ομάδα στη φετινή Α1 Ανδρών, μετά την άρνηση και της Καρδίτσας να συμμετάσχει στη Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Με wild card, κατά πάσα πιθανότητα, θα προκύψει η 14η ομάδα στη φετινή Α1 Ανδρών, μετά την άρνηση και της Καρδίτσας να συμμετάσχει στη Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Την απόφαση θα κληθεί να λάβει πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τρεις εκπρόσωπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και δυο του ΕΣΑΚΕ.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για παραμονή του Ολυμπιακού στην κατηγορία, με σύννομο και διαφανή τρόπο μάλιστα, δηλαδή ακριβώς όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

«Σε απάντηση της πρόσκλησης της Ε.Ο.Κ., το σωματείο μας σήμερα, εγγράφως δήλωσε πως δε θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Α1.

Η απόφαση αυτή, προήλθε μέσα από ανοικτές διαδικασίες, όπως η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου αλλά και από συζητήσεις που έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες, για τις οποίες τηρούμε την αρχή της εμπιστευτικότητας.

Μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής στην Α1 και μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ έθεσε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, θέλοντας να διαφυλάξει το παρόν αλλά και το μέλλον του σωματείου μας.

Χωρίς εγγυημένα έσοδα, χωρίς το νέο κλειστό γυμναστήριο να έχει λειτουργήσει ακόμη, χωρίς χρόνο για εκτεταμένες συζητήσεις με ενδιαφερόμενους και με δεδομένη την αναγκαιότητα εύρεσης ενός μεγαλομετόχου για τη σύσταση Κ.Α.Ε., η απόφασή μας λήφθηκε με αίσθηση της πραγματικότητας αλλά και με το αίσθημα της ευθύνης.

Με την απόφαση αυτή, ο σχεδιασμός του σωματείου μας όχι μόνο ανατρέπεται, αντίθετα προβάλλεται και ενισχύεται, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδείχθηκαν βασικά μέρη του, όπως είναι η σημασία της λειτουργίας του νέου κλειστού, αλλά και η ανάγκη για οικονομική βιωσιμότητα.

Σίγουροι για την επιλογή μας, υπερήφανοι για όσα έχει καταφέρει ο σύλλογός μας, αλλά ταυτόχρονα φιλόδοξοι για νέες αντίστοιχες ευκαιρίες στο μέλλον, προγραμματίζουμε τη νέα περίοδο, που θα μας βρει στην Α2 Εθνική, αλλά και στο νέο κλειστό γυμναστήριο από την αρχή της περιόδου, κάτι που με τόση προσμονή αναμένουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους της ομάδας για το ενδιαφέρον και πολύ σύντομα, θα ενημερωθούν για κάθε πτυχή του σχεδιασμού μας».