Κοινωνία
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 08:04

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ρόδου

Σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.44 π.μ. στα ανοιχτά της Ρόδου. το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

Σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.44 π.μ. νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και στη γύρω περιοχή. «Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» διευκρίνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί 4,7 - 4,6 βαθμών, κάτι που - όπως έσπευσε να διευκρινίσει - κρίνεται φυσιολογικό και δεν είναι ανησυχητικό.