Κόσμος
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 15:49

Γερμανία: Νέοι πυροβολισμοί κοντά στην πόλη Χάλε

Νέοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε πόλη στην ανατολική Γερμανία, περί τα 15 χλμ. ανατολικά της πόλης Χάλε, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα. Το νέο περιστατικό αναφέρει το περιοδικό «Focus», ενόσω σύμφωνα με την αστυνομία συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.  

Νέοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε πόλη στην ανατολική Γερμανία, περί τα 15 χλμ. ανατολικά της πόλης Χάλε, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα.

Το νέο περιστατικό αναφέρει το περιοδικό «Focus», ενόσω σύμφωνα με την αστυνομία συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter νωρίτερα ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο για την επίθεση στην πόλη Χάλε, αλλά αναζητεί και άλλους δράστες που διέφυγαν με όχημα. Συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η «Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή. Επισήμως ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες επιχείρησαν να μπουν στη συναγωγή όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ένας από τους δράστες πέταξε βόμβα μολότοφ πάνω σε τοίχο νεκροταφείου. Στην πόλη Χάλε υπάρχει επίσης εβραϊκό νεκροταφείο.

Αρκετοί μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ένας άνδρας φορούσε στρατιωτικά ρούχα και ήταν βαριά οπλισμένος.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε στον ιστότοπό του το περιοδικό Der Spiegel, ένα διαδικαστικό βήμα που, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, δείχνει πιθανή διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ενέργεια αυτη δικαιολογείται «από την ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης» που αφορά «βίαια εγκλήματα που πλήττουν την εσωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

naftemporiki.gr με Reuters, BBC