Αθλητικά
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 23:31

Θερμή υποδοχή από τον κόσμο στον Πετρούνια

Για πρώτη φορά μετά το 2016 επέστρεψε στην Αθήνα χωρίς το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του ο Λευτέρης Πετρούνιας, από μία κορυφαία διοργάνωση της γυμναστικής, όπως το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.

Για πρώτη φορά μετά το 2016 επέστρεψε στην Αθήνα χωρίς το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του ο Λευτέρης Πετρούνιας, από μία κορυφαία διοργάνωση της γυμναστικής, όπως το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.

Ο κόσμος, όμως, αναγνώρισε στον Έλληνα Ολυμπιονίκη των κρίκων την τεράστια προσφορά του, αλλά και την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλε για να πάρει μέρος στη διοργάνωση μόλις 10 μήνες μετά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στον ώμο. 

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν ήταν θερμή, με τον Πετρούνια να δηλώνει ότι η 4η θέση στη διοργάνωση δεν ήταν αυτό που περίμενε, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας.

«Δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και για τα δικά μου δεδομένα ήταν μία ήττα, έστω και αν η 4η θέση στον κόσμο είναι πάντοτε τιμητική.

Αυτή ήταν πάντως η αρχή για μένα. Κατάφερα να αγωνιστώ και να κοντράρω στα ίσια όλους μου τους αντιπάλους, δέκα μήνες μετά από μία χειρουργική επέμβαση που χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο αποκατάστασης, ίσως μέχρι και δεκαοκτώ μήνες.

Γνωρίζοντας πια ότι έχω την υγεία μου, μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, έχουμε χρόνο και δεν με ανησυχεί τίποτε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Είμαι αισιόδοξος, όπως πάντοτε».
 
Αναφερόμενος στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIG, ο Πετρούνιας τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι μία εύκολη διαδρομή την κάναμε δύσκολη και κυρίως χρονοβόρα. Θα πρέπει να κερδίσω τρεις αγώνες, δεν είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει. 

Από εβδομάδα σε εβδομάδα θα είμαι καλύτερος, το είδα και στην Στουτγάρδη, όπου η εμφάνισή μου στον τελικό ήταν κλάσεις ανώτερη από εκείνη του προκριματικού. Έχουμε πέντε εβδομάδες για να προετοιμαστούμε μέχρι τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Κότμπους», ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Η Ομοσπονδία βρίσκεται δίπλα μου, πάντοτε μέχρι τώρα. Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Έχασα το μετάλλιο επειδή έκανα ένα βήμα στην έξοδο του προγράμματός μου, ενώ οι αντίπαλοί μου δεν έκαναν. Βρισκόμουν σε φάση αποκατάστασης μέχρι τώρα, υπήρχε ανασφάλεια και στρες. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος μου αγώνας και αυτό δεν ήταν θετικό».

Από τη δική του μεριά, ο Νίκος Ηλιόπουλος, που έμεινε έξι θέσεις μακριά από την πρόκριση για το Τόκιο μέσω του σύνθετου ατομικού, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης με έκανε να πεισμώσω πάρα πολύ, γιατί έφτασα πολύ κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση. Θα προσπαθήσω με περισσότερη θέληση, τόσο εγώ όσο και ο Λευτέρης και κάθε αθλητής, ώστε να εκμεταλλευτούμε την επόμενη ευκαιρία που θα έχουμε. 

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε μία εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Τόκιο. Ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020 θα αλλάξω τα προγράμματά μου, θα ανεβάσω αρκετά τον βαθμό δυσκολίας, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να πάρουμε ένα από τα δύο εισιτήρια που δοθούν από το σύνθετο ατομικό».

Τέλος ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, είπε: «Έμεινα ικανοποιημένος από όλους τους αθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάντα υπάρχει αισιοδοξία, δεν τα παρατάμε, αυτός είναι ο αθλητισμός. 

Ο Ηλιόπουλος θα προσπαθήσει ξανά μέσα από το σύνθετο ατομικό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τις βαθμολογίες του.

Ο Πετρούνιας θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από τα Παγκόσμια Κύπελλα στο αγώνισμα των κρίκων, όπως και ο Κωνσταντινίδης. Σε ένα μήνα που ξεκινούν οι αγώνες, ο Λευτέρης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».