Κοινωνία
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 16:53

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους της Αττικής

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προγραμματίστηκε για τις επόμενες μέρες στην Αττική.

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προγραμματίστηκε για τις επόμενες μέρες στην Αττική.

Ειδικότερα:

1. Λόγω εργασιών για την τοποθέτηση μεταλλικών προβολών του υβριδικού συστήματος διοδίων, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του του H/Κ Μεγάρων (χ/θ 38,700), στον δήμο Μεγαρέων, σήμερα κατά τις ώρες 22.00 έως 06.00 της Παρασκευής κι εναλλακτικά αύριο κατά τις ώρες 22.00 έως 06.00 του Σαββάτου, θα ισχύσει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κλάδο εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Κατά τη διακοπή, η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο θα διεξάγεται μέσω του Α/Κ Νέας Περάμου και του Α/Κ Πάχης Μεγάρων.

Το ίδιο διάστημα θα ισχύσει επίσης πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στον κλάδο εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Κατά τη διακοπή, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου και εν συνεχεία μέσω του Α/Κ Νέας Περάμου και του Α/Κ Πάχης Μεγάρων.

2. Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής οδικών τμημάτων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη συμβολή της με τη Λ. Κρυονερίου (Α/Κ Κρυονερίου) έως τη συμβολή της με την Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου (τέλος τμήματος παραδρόμου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στους δήμους Διονύσου και Ωρωπού, από 21 Οκτωβρίου έως 19 Αυγούστου 2020, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Κατά τη διακοπή:

 • Τα οχήματα που θα κινούνται επί του δεξιού παραπλεύρου της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εκτρέπονται δεξιά στο ύψος της συμβολής του με τη Λ. Κρυονερίου, στη συνέχεια αριστερά στη Λ. Τραπεζούντος κι ακολούθως στην Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου.
 • Τα οχήματα που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος της συμβολής της με τον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο.Α.Λ., θα εκτρέπονται στη Λ. Τραπεζούντος και στη συνέχεια επί της Λ.Κρυονερίου.
 • Από τη διακοπή της κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα εργοταξίου, μονίμων κατοίκων κι εργαζομένων των παρόδιων επαγγελματικών χώρων.

3. Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρωμάτων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε οδικά τμήματα των δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού και Περάματος, από σήμερα έως και τις 30 Νοεμβρίου, από 09:00-19:00 και από 21:00 έως 06:00 της επομένης, καθώς και την 1η Δεκεμβρίου από 09:00-19:00, ως εξής:

 • Λ. Π. Ράλλη, από τη συμβολή της με τη Λ. Θηβών έως τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως.

 • Οδός Ανακρέοντος , από τη συμβολή της με τη Λ. Π. Ράλλη έως τη συμβολή της με την οδό Λαοδικείας.

 • Οδός Λαοδικείας, από τη συμβολή της με την οδό Ανακρέοντος έως τη συμβολή της με την οδό Ήρας.

 • Οδός Ήρας, από τη συμβολή της με την οδό Λαοδικείας έως τη συμβολή της με τη Λ. Π. Ράλλη.

 • Λ. Σαλαμίνος, από τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως έως τη συμβολή της με τη Λ. Γ. Λαμπράκη.

 • Λ. Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με τη Λ. Γ. Λαμπράκη έως τη Λ. Ειρήνης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πέραμα.

 • Λ. Δημοκρατίας, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καραολή Δημητρίου έως το πορθμείο Περάματος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πέραμα.

 • Λ. Δημοκρατίας, από το πορθμείο Περάματος έως τη συμβολή της με τη Λ. Γ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

 • Λ. Ειρήνης, από τη Λ. Δημοκρατίας έως τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου.

 • Λ. Καραολή Δημητρίου, από τη συμβολή της με τη Λ. Ειρήνης έως τη συμβολή της με Λ. Δημοκρατίας.

4. Λόγω εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 07:00 έως 22:00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαρκοπούλου-Κορωπίου, από τη συμβολή της με την οδό Ορφέως έως τη συμβολή της με τη Λ. Βάρης-Κορωπίου, στον δήμο Κρωπίας, εναλλάξ ανά λωρίδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κορωπί.

5. Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «4ος Αρσάκειος Δρόμος», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 08.00 έως 11.00 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος, από τον αριθμό 1 έως τη συμβολή της με τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου - ΟΣΕ, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον δήμο Διονύσου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η τροχαία ζητεί από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα συγκεκριμένα σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.