Κόσμος
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 17:01

Iαπωνία: Αύριο η ενθρόνιση του ...«ουράνιου κυρίαρχου» Ναρουχίτο

Σε «αυτοκρατορικούς» ρυθμούς κινούνται στην Ιαπωνία, καθώς αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη ενθρόνιση του νέου «ουράνιου κυρίαρχου» Ναρουχίτο.

Σε «αυτοκρατορικούς» ρυθμούς κινούνται στην Ιαπωνία, καθώς αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη ενθρόνιση του νέου «ουράνιου κυρίαρχου» (σ.σ. ακριβής μετάφραση στα ιαπωνικά για τον αυτοκράτορα) Ναρουχίτο.

Στις 30 Απριλίου, έπειτα από 30 χρόνια και 5 μήνες, έληξε η βασιλεία του 85χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του πρωτότοκου γιου του, του Ναρουχίτο, ο οποίος είναι ο 126ος αυτοκράτορας του Θρόνου των Χρυσανθέμων.

Η Ιαπωνία εισείλθε την 1η Μαΐου στις 00:01 στο έτος 1 της νέας αυτοκρατορικής εποχής «Reiwa» (όμορφη αρμονία), έπειτα από τρεις δεκαετίες της εποχής «Heisei» (ολοκλήρωση της ειρήνης).

Ήταν η πρώτη φορά μέσα σε δύο αιώνες που Ιάπωνας αυτοκράτορας παραιτείται από τον θρόνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, δυνάμει ενός νόμου γραμμένου ειδικά για τον Ακιχίτο που του το επιτρέπει λόγω της μεγάλης του ηλικίας.

Ο τελευταίος είχε εκφράσει στα μέσα του 2016 την επιθυμία να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του, καθώς δεν μπορούσε πια να τα «ασκεί ψυχή τε και σώματι» λόγω της ηλικίας του και μιας εξασθένισης της υγείας του.

Σημειώνεται πως στην τελετή για την επίσημη ενθρόνιση του νέου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας θα παραστούν, μεταξύ άλλων, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών διαφόρων χωρών.

naftemporiki.gr