Πολιτιστικά
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 08:31

60ό ΦΚΘ: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο άγνωστος εικαστικός Νίκος Κούνδουρος»

Μια μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στο άγνωστο εικαστικό έργο του Νίκου Κούνδουρου (1926-2017), ετοίμασε το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μια μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στο άγνωστο εικαστικό έργο του Νίκου Κούνδουρου (1926-2017), ετοίμασε το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μέσα από ζωγραφικά έργα του εμβληματικού σκηνοθέτη -πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, η έκθεση επιχειρεί μια χαρτογράφηση του εικαστικού κόσμου του Έλληνα δημιουργού. Στην έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, ελαιογραφίες, σκίτσα, κοστούμια, μάσκες, επιστολές, ημερολόγια, σημειώσεις -ανάμεσά τους και η αγαπημένη του παλέτα με την αυτοπροσωπογραφία του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ο άγνωστος εικαστικός Νίκος Κούνδουρος» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στον πρώην Βρεφονηπιακό Σταθμό (Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Την εκδήλωση άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, λέγοντας ότι υλοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο και παλιό όνειρο του Φεστιβάλ.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα εγκαίνια αυτής της μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης στον Νίκο Κούνδουρο συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 60 ετών από το πρώτο Φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο του 1960, στο οποίο μια ταινία του Κούνδουρου, «Το Ποτάμι», τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας, αλλά και μουσικής, την οποία συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης, που λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι καθημερινά, 10:00 - 22:00. Από τις 11 Νοεμβρίου και μετά, η έκθεση θα είναι ανοιχτή Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 18.00.

naftemporiki.gr