Κοινωνία
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:21

Έκλεβαν πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων

Δύο από τα μέλη εγκληματικής ομάδας που έκλεβε πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων στη βορειοανατολική Αττική έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Δύο από τα μέλη εγκληματικής ομάδας που έκλεβε πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων στη βορειοανατολική Αττική έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές, που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη στιγμή που πετούσαν πορτοφόλι το οποίο είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλες δύο αλλοδαπές ως συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι εν λόγω γυναίκες έμπαιναν σε ώρες αιχμής κατά ομάδες σε εμπορικά καταστήματα, προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν, μάλιστα, υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

Στη συνέχεια, εντόπιζαν τα θύματά τους και τα προσέγγιζαν, αναλαμβάνοντας η μία να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες, με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, τέσσερα πορτοφόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.