Πολιτική
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:33

Άγκυρα: Δεν έχουμε ξεχάσει τις «θηριωδίες» της Ελλάδας προς τους Τούρκους

Βολές κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί ότι συντάσσεται με εχθρικούς - προς την Τουρκία – κύκλους, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρμενία.

Βολές κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε ότι συντάσσεται με εχθρικούς - προς την Τουρκία – κύκλους, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρμενία.

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να συντάσσεται με εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας τις αβάσιμες θέσεις και τους ισχυρισμούς τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Υποστήριξε επίσης ότι «η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει τις ‘θηριωδίες’ της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες» και ότι η χώρα μας «’εξολόθρευε συστηματικά’ Τούρκους και μουσουλμάνους στην περιοχή στη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έπειτα».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα φτάνοντας στο σημείο να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

«Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι εχθρότητας και έχει πολύ καλή γνώση της ιστορικής πραγματικότητας» συνέχισε, προσθέτοντας πως «η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα».

Συνέστησε μάλιστα στην Αθήνα «να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα καθώς η προώθηση της φιλίας και της καλής γειτονίας είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

Σχολιάζοντας τέλος την αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου στη Γενοκτονία των Αρμενίων ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά στα γεγονότα του 1915, η θέση της Τουρκίας διατυπώθηκε με σαφήνεια με τη δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Απριλίου 2014 στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις για το θέμα αυτό».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο διάσκεψης που διοργανώνει στη Γενεύη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

naftemporiki.gr