Πολιτική
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:03

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν εξέταση των μαρτύρων αλλά τρομοκράτησή τους

Βολές κατά της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Βολές κατά της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Χθες έπεσαν οι μάσκες της Ν.Δ., του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του κ. Σαμαρά. Μετά την αποκάλυψη  ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την Ν.Δ. διαρρέεται ότι 'δεν διαπραγματεύονται'» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis. Αντίθετα, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν να εξεταστούν».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θέλουν τα δύο κόμματα «είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis».

«Τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαράγουν τις διαρροές τους μέρες τώρα, κάνουν πως δεν ακούν όσα οι υπεύθυνες αρχές της χώρας τούς λένε. Αγνόησαν το έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει τον νόμιμο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, αγνόησαν ακόμα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τους επανέλαβε χθες ακριβώς τα ίδια. Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου. Δεν θα τους περάσει» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.