Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 21:26

Μίλαν και Ίντερ κατέθεσαν σχέδια για το νέο «Σαν Σίρο»

Μίλαν και Ίντερ, που εργάζονται από κοινού για ένα νέο γήπεδο, υπέβαλαν στο δήμο του Μιλάνου προπαρασκευαστικό έγγραφο σχετικά με τη δημιουργία στην περιοχή Σαν Σίρο του νέου σταδίου.

Μίλαν και Ίντερ, που εργάζονται από κοινού για ένα νέο γήπεδο, υπέβαλαν στο δήμο του Μιλάνου προπαρασκευαστικό έγγραφο σχετικά με τη δημιουργία στην περιοχή Σαν Σίρο του νέου σταδίου.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, αποτέλεσμα του διαρκούς και εποικοδομητικού διαλόγου με τις διοικητικές αρχές της πόλης, υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους 16 όρους που υποδείχθηκαν στους συλλόγους το Νοέμβριο του 2019 από το δημοτικό συμβούλιο.

Τα νέα σχέδια, που αναπτύχθηκαν από το στούντιο αρχιτεκτονικής «Populous and Manica / Sportium», προβλέπουν ένα στάδιο μοντέρνο, με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και τη διατήρηση στοιχείων της τρέχουσας εγκατάστασης του «Τζουζέπε Μεάτσα», στο πλαίσιο μιας νέας περιοχής αφιερωμένης στο λιανικό εμπόριο, στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία 365 ημέρες το χρόνο, με χώρους πρασίνου 106.000 μ2.

Θα είναι ένας «κόμβος» αφιερωμένος σε αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, τόσο «υπαίθριες» όσο και «εσωτερικές», για τρέξιμο, ποδηλατόδρομο, γυμναστήριο, πάρκο σκέιτμπορντ, με γήπεδο ποδοσφαίρου και αθλητικό μουσείο.

Το πιο σημαντικό; Η πλειοψηφία των αθλητικών υπηρεσιών θα διατίθεται δωρεάν στην υπηρεσία των Μιλανέζων και των πολιτών των γειτονικών προαστίων.

Μια καινοτόμος περιοχή για τις νέες γενιές, στην πρώτη γραμμή των χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της υψηλής βιωσιμότητας, ένα ασφαλές κέντρο συγκέντρωσης για τη γειτονιά και την πόλη.

Μίλαν και Ίντερ θεωρούν απαραίτητο, ειδικά αυτή τη στιγμή, να μπορέσουν να ξεκινήσουν στο Μιλάνο ένα έργο αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ένα έργο διεθνούς αριστείας που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και το οποίο θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία επανεκκίνησης, τόσο για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας όσο και για το ιταλικό ποδοσφαιρικό σύστημα, εν γένει.