Αφιερώματα
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 08:05

Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος αποτελούσε πάντα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την TRITON FERRIES

Η TRITON FERRIES δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία με τα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος αποτελούσε πάντα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την TRITON FERRIES.

Η TRITON FERRIES δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία με τα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος αποτελούσε πάντα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την TRITON FERRIES.

Η πανδημία του κορονοϊού (Covid-19), όμως, ανέδειξε τη σημασία που έχει για την προστασία της δημόσιας υγείας και την κοινωνική συνοχή της χώρας, καθώς μόνο με υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης ήταν εφικτό να συνεχιστεί η τακτική εξυπηρέτηση των νησιών.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας συνέχισε να εκτελεί δρομολόγια από Νεάπολη προς Κύθηρα και Αντικύθηρα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η στήριξη της εταιρείας προς τα νησιά αυτά είναι σταθερή και συνεχής από το 2008 που ξεκίνησε το πλοίο να εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή. Το Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2020 εξυπηρετούσε με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας τη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος - Γύθειο, και από τον Μάρτιο δρομολογήθηκε στη γραμμή Λαύριο - Κέα - Κύθνο. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη γραμμή, το πλοίο έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, καθώς ξεχωρίζει για το ταξίδεμά του, την καθαριότητα και τον επαγγελματισμό του πληρώματος.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών, και εφαρμόζοντας σειρά έκτακτων μέτρων στα πλοία προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος, όλοι στην TRITON FERRIES βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να προσφέρουν ένα ασφαλές ταξίδι στηρίζοντας έτσι τον ελληνικό τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες των νησιών. Η προσωπική ευθύνη του καθενός όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν επιτυχία τα μέτρα που λαμβάνονται και να μην επανέλθουν τα μέτρα περιορισμούτης επιβατικής κίνησης από και προς τα νησιά.

Δεδομένου ότι η μείωση στην κίνηση ήταν δραματική τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο, «χάθηκε» το Πάσχα που αποτελεί παραδοσιακά την πρώτη ένεση ρευστότητας μετά τον χειμώνα, και συνεχίζει να ισχύει περιορισμός στο Πρωτόκολλο των πλοίων, είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων για τη διαφύλαξη τόσο της υγείας όσο και της συγκοινωνίας από και προς τα νησιά. Μετά από μια ιδιαίτερα φορτισμένη και στρεσογόνο περίοδο, η ανάγκη για ξεκούραση και αλλαγή παραστάσεων είναι πιο έντονη από ποτέ.

Η TRITON FERRIES μπορεί να προσφέρει τη διέξοδο που όλοι χρειάζονται προσφέροντας ένα ασφαλές πλαίσιο για τις μετακινήσεις των επιβατών.

Οι ασφαλείς μετακινήσεις με πλοίο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, τα ταξίδια συνεχίζονται κανονικά!