Πολιτική
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 14:24

ΝΔ: Tο εργοστάσιο fake news της Κουμουνδούρου δεν θέλει να τελειώνουμε με την πανδημία

Εργοστάσιο fake News που αρνείται να τελειώνουμε με την πανδημία, χαρακτηρίζει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να παρουσιάσει τον διαγωνισμό για τα self tests ως φωτογραφικό που «στήθηκε» από την κυβέρνηση. 

Εργοστάσιο fake News που αρνείται να τελειώνουμε με την πανδημία, χαρακτηρίζει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να παρουσιάσει τον διαγωνισμό για τα self tests ως φωτογραφικό που «στήθηκε» από την κυβέρνηση. 

Η ΝΔ αναφέρει ότι «το εργοστάσιο κατασκευής fake news της Κουμουνδούρου δούλεψε εντατικά ανήμερα της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 προκειμένου να παρουσιάσει τον διαγωνισμό για τα self tests ως φωτογραφικό που ‘στήθηκε’ από την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήριζαν ‘πλασιέ της Siemens’, προκειμένου να πάρει την προμήθεια η εν λόγω εταιρεία».  

«Έβγαλαν απανωτές ανακοινώσεις», τονίζει η ΝΔ, «έκαναν δεκάδες αναρτήσεις, και έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ανταγωνιζόμενοι ποιός θα πλασάρει καλύτερα το νέο fake αφήγημα. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Ηλιόπουλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος κ. Καραγιάννη και οι βουλευτές κ. Αυγέρη, Βούτσης, Γιαννούλης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Μπαλάφας και Τριανταφυλλίδης πρωταγωνίστησαν στον αγώνα της διασποράς του χυδαίου fake news μέσω τηλεόρασης ενώ στα social media ξεχώρισαν οι παρεμβάσεις των κ. Γ. Τσίπρα και Πολάκη, οι οποίοι έκαναν και χιούμορ γράφοντας πως ‘αν η Siemens παρήγαγε  λεωφορεία, συρμούς και ΜΕΘ θα είχαμε λύσει το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των ΜΕΘ’». 

Η πραγματικότητα είναι, υπογραμμίζει η ΝΔ,  «ότι η Siemens (που παρεμπιπτόντως παράγει και λεωφορεία και συρμούς και ΜΕΘ), δεν ήταν καν μέσα στις 31 εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τα self tests που υποτίθεται πως στήθηκε για χάρη της, καθώς το test της Siemens δεν πληροί τις προδιαγραφές του δήθεν ‘φωτογραφικού’ διαγωνισμού».

«Προχειρότητα, χυδαιότητα, εμμονή στο ψέμα και κυρίως μια στρατηγική που επενδύει σταθερά, τα πάντα, στο να μην τελειώνουμε με την πανδημία και να μεγιστοποιηθούν οι αρνητικές της συνέπειες. Δυστυχώς, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.