Κοινωνία
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:05

Μετρό Συντάγματος: Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 28 και 29 Ιουλίου

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος, 28 και 29 Ιουλίου, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), παραμένοντας, όπως υποστηρίζει, πιστό στον στόχο του να μην αφήσει καμία ζωή να κινδυνέψει.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος, 28 και 29 Ιουλίου, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), παραμένοντας, όπως υποστηρίζει, πιστό στον στόχο του να μην αφήσει καμία ζωή να κινδυνέψει.

Συνεχίζει έτσι, τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όπως η μείωση προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με συνέπεια τη μείωση των εθνικών αποθεμάτων αίματος και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Το ΕΚΕΑ καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 28 Ιουλίου και την Πέμπτη 29 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 15:00 έως τις 20:00.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα επτά ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα: Θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό), αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων και τηλεφωνικά ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 213 2146716 και 213 2146726 (από 22/7 έως 27/7, 9:00-15:00).

Για να δώσεις αίμα πρέπει:

- Να είσαι 18 έως 65 ετών.

- Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

- Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον πέντε ώρες.

- Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στον γιατρό της αιμοδοσίας.

- Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες.