Κοινωνία
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 17:16

Κ. Μπακογιάννης: Μας φτηναίνει όλους το παιχνίδι που παίζεται από την επόμενη του «Μπάλλου» 

«Να συμφωνήσουμε στα βασικά» ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το πέρασμα του «Μπάλλου» και από την Αττική.

«Να συμφωνήσουμε στα βασικά» ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το πέρασμα του «Μπάλλου» και από την Αττική.

Όπως εξηγεί, «από όλους και όλες όσοι υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης η κοινωνία περιμένει ψυχραιμία, σοβαρότητα και συνεργασία. Αυτό το παιχνίδι που παίζεται από την επόμενη του "Μπάλλου" με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό, είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες. Και καθόσον αφορά εμένα, τουλάχιστον, συνειδητά αρνούμαι να το παίξω».

Πρακτικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στην Αθήνα το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό, «όχι επειδή δεν καθαρίσαμε τα φρεάτια, το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη ακόμα και αν τυπικά αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ. Η γειτονιά είναι σε εκκρεμότητα από το 1998 και ας πλημμύριζε ξανά και ξανά και ξανά, με μια μελέτη που έμεινε στα συρτάρια γιατί εμπλέκονταν πολλοί συναρμόδιοι. Όπως ενημερώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου 2021, ο δήμος Αθηναίων δουλεύοντας συστηματικά εδώ και καιρό, διεκδίκησε και ανέλαβε την αρμοδιότητα για να προχωρήσει επιτέλους το έργο. Επικαιροποιεί τη μελέτη, εξασφάλισε τα αναγκαία τρία εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο μέσα στον χειμώνα. Αυτό ενδιαφέρει τη γειτονιά, όπως και η πόλη ενδιαφέρεται για το πώς θα προσαρμόσουμε συνολικά τις αστικές μας υποδομές στις νέες συνθήκες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αχρείαστα» επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης.