Κόσμος
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 14:39

Στο ΕΚ οι φωτογραφίες με τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τουρκική ακταιωρό

Τις φωτογραφίες με την τουρκική ακταιωρό να μεταφέρει και να αποβιβάζει λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος, παρουσίασε σήμερα σε Διάσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μετανάστευση, στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β' Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση.

Τις φωτογραφίες με την τουρκική ακταιωρό να μεταφέρει και να αποβιβάζει λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος, παρουσίασε σήμερα σε Διάσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μετανάστευση, στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β' Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση (ως Μέλος της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων).

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία που, όπως υπογράμμισε, επισήμως προάγει το δουλεμπόριο και σημείωσε ότι από τα 18 εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα 2 εκατομμύρια ζουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Αϊβαλιώτης κατήγγειλε ότι η Ελλάδα -η οποία δέχεται τεράστιο όγκο παράνομης μετανάστευσης - παίρνει μόλις το 2% των πόρων του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων» και τόνισε ότι χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία των Τούρκων δουλεμπόρων που βγάζουν έως και 10.000 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη που προωθούν προς την Ελλάδα.

Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής επεσήμανε πως η Τουρκία δεν εφαρμόζει το «Πρωτόκολλο Επανεισδοχής» που έχει υπογράψει με την Ελλάδα.