Πολιτιστικά
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 20:40

Ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσίασε τα νέα του τραγούδια

Με τη συνοδεία της κιθάρας του ο τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας, παρουσίασε στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra, το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ο Χάρτης».

Με τη συνοδεία της κιθάρας του ο τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας, παρουσίασε στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra, το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ο Χάρτης», που κυκλοφορεί από την εταιρεία μουσικών παραγωγών Άρτυς με διανομή της Minos - EMI.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε μουσικές του ίδιου και στίχους τού Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Δημήτρη Αδοργιαστού, του Βαγγέλη Βελώνια και της Φωτεινής Λαμπρίδη. Η συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη στον δίσκο με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Οι παρελάσεις», αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Άνετος και χαλαρός ο δημοφιλής καλλιτέχνης κούρδιζε και ξανακούρδιζε την κιθάρα του, καθώς εκτελούσε - σε ακουστική έκδοση - τα τραγούδια του δίσκου του, σε έναν χώρο πολύ οικείο, όπως ο ίδιος ανέφερε, το στούντιο όπου δουλεύει ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Δίπλα του συμμετείχαν ακόμη δύο μουσικοί, στο βιολί και το ούτι.

Ο χώρος είχε από νωρίς πλημμυρίσει από δεκάδες θαυμαστές του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά και δημοσιογράφους, ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συντελεστές του δίσκου, με έναν από τους οποίους (Δημήτρης Αδοργιαστός) ο Σωκράτης Μάλαμας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, συναντήθηκε για πρώτη φορά σήμερα. Από τη μεριά της η Minos - EMI, μέσω εκπροσώπου, καλωσόρισε στην οικογένειά της τον καλλιτέχνη, καθώς με το δίσκο αυτόν σηματοδοτείται η έναρξη της συνεργασίας τους.

Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, με τίτλο «Το όνομά μου είναι δρόμος», είναι κατατοπιστικό, καθώς ο Σωκράτης Μάλαμας μοιάζει να επιστρέφει στις πρώτες του κιθάρες και τον δίσκο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» (1989), ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει έναν καινούριο ήχο. Το τελευταίο τραγούδι, με τίτλο «Το τραγούδι του Άλκη», σε στίχους του Βαγγέλη Βελώνια είναι αφιερωμένο στον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, που έφυγε το 2012 στα 63 του χρόνια. Γι αυτό το τραγούδι, ο τραγουδοποιός ανέφερε: «Ο Βαγγέλης Βελώνιας μου έκανε ένα πολύ όμορφο δώρο με το τραγούδι αυτό, γιατί εγώ δεν πρόλαβα να γράψω τραγούδι για τον Άλκη, αν και ήθελα πολύ. Για τους αγαπημένους μου ανθρώπους δεν μπορώ να γράφω τραγούδια». Ο Σωκράτης Μάλαμας θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια και στη μουσική σκηνή Passport από την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

naftemporiki.gr