Πολιτική
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 13:45

Φ. Κουβέλης για δίλημμα Βενιζέλου: Κανείς δε δικαιούται να τρομοκρατεί τους πολίτες

Το δίλλημμα Βενιζέλου, απέρριψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Υποστήριξε μάλιστα, τις δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού του κόμματός του Μαριλένα Κοππά που ξεσήκωσαν αντιδράσεις εντός της ΔΗΜΑΡ.

«Κανείς δε δικαιούται να τρομοκρατεί τους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, απορρίπτοντας το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για «υπερψήφιση της Ελιάς ή κατάρρευση της κυβέρνησης».

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, στήριξε τη Μαριλένα Κοππά και τη δήλωσή της η οποία προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανού. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης, είπε πως το δίλημμα Βενιζέλου οδηγεί εκ των πραγμάτων τους πολίτες που επιθυμούν τη σταθερότητα να ψηφίσουν Σαμαρά.

Αναφορικά με την ανασύνθεση της αριστεράς, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο «ή δεν θα υπάρξει καθόλου» και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι υποστηρίζει τις πολιτικές της ΝΔ, «δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακολουθεί προοδευτικές πολιτικές».

Ο κ. Κουβέλης, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της δήλωσης του Μανώλη Γλέζου, λέγοντας ότι όπως κι αν έθεσε το θέμα του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμό, δεν εξυπηρετεί την αναγκαία οικονομική ηρεμία στη χώρα.