Κόσμος
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 08:14

Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ

Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν χθες στην καφετέρια του Σίδνεϊ.

Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν χθες στην καφετέρια του Σίδνεϊ.

Ο 34χρονος Τόρι Τζόνσον, διευθυντής του Lindt Chocolat Cafe και η 38χρονη Κατρίνα Ντόσον, δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την ώρα που η αστυνομία ξεκινούσε την επέμβαση για τον τερματισμό της ομηρίας στην καφετέρια

Στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στον καθεδρικό ναό Σεντ Μέρι, κοντά στον τόπο της τραγωδίας, στο κέντρο του Σίδνεϊ, ο αρχιεπίσκοπος Αντονι Φίσερ μίλησε σε κλίμα συγκίνησης για τον ηρωισμό του Τόρι Τζόνσον. «Εκμεταλλευόμενος όπως φαίνεται μία ευκαιρία, ο Τόρι Τζόνσον άρπαξε το όπλο» του ενόπλου, αλλά, κατά τραγικό τρόπο, αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Αυτό επέσπευσε την επέμβαση της αστυνομίας και τελικά την απελευθέρωση των περισσοτέρων ομήρων», είπε.

«Φαίνεται επίσης ότι η Καντρίνα Ντόσον προσπαθούσε να προστατεύσει την έγκυο φίλη της. Αυτοί οι ήρωες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ζήσουν», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πάλη ανάμεσα στον δράστη και τον Τόρι Τζόνσον, ανακοινώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο