Πολιτική
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 20:49

Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να είναι τρίτη δύναμη

«Περισσό θράσος» καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να έρθει. 

«Περισσό θράσος» καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να έρθει.

Από τη Λάρισα που βρέθηκε ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να να σκεφτούν καθαρά «για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχει η πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «τελευταία, μαζί με τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναμασούν τα στελέχη του, ακούσαμε και τον πρόεδρο του να λέει με περίσσιο θράσος πράγματι, ότι θεωρεί αδιανόητο το ΚΚΕ να σφυρίζει κλέφτικα, να απέχει από αυτή την ιστορική στιγμή».

Όπως είπε, είναι «αδιανόητο σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα γι όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας».

Συμπλήρωσε ότι «θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού, και τότε ο ίδιος ο λαός δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοηθείας στο σύστημα στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του».

Ανέφερε επίσης, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «μια ακόμα κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, θα συνεχίσει ακριβώς από κει που σταμάτησε η προηγούμενη και θα βαδίσει στα ίδια αντιλαϊκά μονοπάτια, ακόμα και με διαφορετική περπατησιά, της στρατηγικής της ΕΕ, της ενίσχυσης των προνομίων των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί, αν η ίδια δεν υπογράψει τη «συμφωνία της επόμενης μέρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση».

Συμφωνία όμως, επεσήμανε, θα υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ «και ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης. Γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει ακριβώς αυτό: συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο. Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν. Η ουσία δεν αλλάζει. Νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει».

Τόνισε ακόμα, ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη, ότι έχασε από το εισόδημα της και τις κατακτήσεις της. Καταλήγοντας, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. «Εκβιάζει για τα ψίχουλα .Η ελπίδα έρχεται - με το ΣΥΡΙΖΑ - όχι για την εργατική τάξη, το λαό αλλά για την αστική τάξη, το κεφάλαιο», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ