Πολιτική
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 20:40

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φοροκαταιγίδα

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ, κατηγορώντας τον πως έσυρε τη χώρα σε εκλογές και πως ετοιμάζει φοροκαταιγίδα. 

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ, κατηγορώντας τον πως έσυρε τη χώρα σε εκλογές και πως ετοιμάζει φοροκαταιγίδα. 

Αντιδιαστέλλοντας το πρόγραμμα της ΝΔ με αυτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα εξής εξωφρενικά: επαναφορά του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, υπόσχεται επανακρατικοποιήσεις, υπόσχεται εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα».

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμεσή του «για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%», με πρώτο βήμα τη μείωση από το 25% στο 22%.

Ανέφερε επίσης για άλλη μία φορά πως ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φθάσει από το 1,4% στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μείωση θα αρχίσει μέσα στο 2015 κατά 7%.

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως ανέφερε, λέει ότι θα τον καταργήσει, αλλά δεν ξέρει με τι θα τον αντικαταστήσει.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως στο εισόδημα ο ανώτατος συντελεστής έχει μειωθεί από το 45% στο 42% και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζει φοροκαταιγίδα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για φοροκαταιγίδα. Εμείς θα το μειώσουμε σταδιακά από το 43% στο 33%».

Παράλληλα, υποσχέθηκε την κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Επανέλαβε ακόμη πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και πρόσθεσε ότι την επόμενη τετραετία θα έχει την πιο μεταρρυθμιστική και αναγεννητική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις με μείωση φορολογίας και ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο παραχώρησης των 14 αεροδρομίων έναντι 1,4 δισ. ευρώ για 40 χρόνια, το οποίο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει.

Για άλλη μία φορά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις του θα έλθει σε ρήξη με την ΕΕ, θα δημιουργηθεί κίνδυνος εξόδου από την Ε.Ε. και θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια.

Κλείνοντας έκανε έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη: «Σε μία εβδομάδα έχουμε εκλογές, είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα, ανάμεσα στην οριστική απαλλαγή από την πολιτική αβεβαιότητα και στην ένταση της αβεβαιότητας, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και στην κατάργηση των μεταρρυθμίσεων, ανάμεσα σε μία πολιτική ανταγωνιστική και σε μία παρωχημένη πολιτική που σκορπά λεφτά το κράτος, ανάμεσα σε μία πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και σε μία πολιτική που θα προσλάβει στο δημόσιο εκείνους που δεν μπορεί να πληρώσει. Ανάμεσα στο άλμα στο μέλλον ή την επιστροφή στο πιο αμαρτωλό παρελθόν, οι επιλογές είναι ξεκάθαρες και η τελευταία ψήφος μετράει. Κορμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που εγγυώνται την έξοδο από την κρίση είναι η ΝΔ, που μπορεί να συνεργαστεί με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Θα νικήσει η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, της αξιοσύνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΜΠΕ