Κόσμος
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 06:28

Στο Ριάντ οι συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου συμφώνησε να φιλοξενήσει συνομιλίες στο Ριάντ για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, παραθέτοντας την ανακοίνωση από το γραφείο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Συνομιλίες στο Ριάντ για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη, συμφώνησε να φιλοξενήσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Υεμένης Αμπντ-Μανσούρ Χαντί Ράμπου, η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στο Ριάντ, όπου βρίσκεται και η έδρα του συμβουλίου.

«Η ασφάλεια της Υεμένης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» αναφέρει η ανακοίνωση. «Οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους με το αίτημα του προέδρου της Υεμένης να διοργανωθεί σύνοδος υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στο Ριάντ», καταλήγει η ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η κατάσταση στην Υεμένη προκαλεί διεθνείς ανησυχίες λόγω της ισχυρής παρουσίας της Αλ Κάιντα, αλλά και της πρόσφατης ανατροπής του προέδρου της χώρας από τους αντάρτες Χούτι, που προκαλεί φόβους για εμφύλιο πόλεμο.