Πολιτική
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 09:00

Επισκόπηση Τύπου

Επισκόπηση Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όλα πιο δύσκολα! Πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή εκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τη μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και το έκτακτο Euro Working Group την Τετάρτη το χάσμα παραμένει τεράστιο. Κρούγκμαν: Η λιτότητα οδηγεί σε θάνατο. Τσόμσκι: Το χρέος να διαγραφεί. Αφήνουν τώρα περιθώρια Σόιμπλε και Τόμσεν».

ΕΘΝΟΣ: «Στο κόκκινο πέντε ομάδες ασφαλισμένων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, καθώς οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό. Σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα μέτρα των δανειστών, για τα οποία η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές» απειλούνται 220.000 ασφαλισμένοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τζιχαντιστές & παρακράτος θα κατακάψουν την Ελλάδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: τι να είναι άραγε όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Εξαρχείων και, γενικότερα, του κέντρο των Αθηνών;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δεν πληρώνω» από ΟΑΕΕ για νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίστα αναμονής στην πληρωμή κυρίων συντάξεων για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης. «Καθυστερήσεις» τόσο στις προσωρινές όσο και στα αναδρομικά. Νέα «βόμβα» από τον γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιά που δήλωσε πως «δεν διαφαίνεται σωτηρία για τον ΟΑΕΕ». Μαύρη τρύπα 535 εκατ. ευρώ για το 2015».

ΕΣΤΙΑ: «Ώρα μηδέν για την Οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επί τέσσερεις και πλέον μήνες, η ελληνική οικονομία έχει τελματωθεί. Από την ημέρα που η Κυβέρνησις Σαμαρά εξήγγειλε την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δρομολογήθηκαν οι τρεις ψηφοφορίες στην Βουλή και διαπιστώθηκε ότι η Βουλή εκείνη δεν μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο, η οικονομία βγήκε από την τροχιά της και έκτοτε δεν έχει ορθοποδήσει».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Είμαστε το νέο αντάρτικο πόλεων» - Ομολογία της Χρυσής Αυγής μέσα από τα δικά της ντοκουμέντα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται από σήμερα τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όπως αποκαλύπτει η «Εφ. Συν.» , ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του μέσα από τα έντυπά τους προετοίμαζαν μεθοδικά τη δημιουργία των Ταγμάτων Εφόδων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ευχές και ξόρκια για τις συλλογικές συμβάσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, το οποίο δίνεται σήμερα για δημόσια διαβούλευση. Με το νομοσχέδιο καταργείται όλο το πλέγμα των νόμων, ρυθμίσεων και αποφάσεων που απορρέουν από τα δύο Μνημόνια».

KONTRA NEWS: «5η φάλαγγα των τοκογλύφων οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « στο βρόμικο κόλπο των εκβιαστικών πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τους ξένους τοκογλύφους, συμμετέχει και η ντόπια πλουτοκρατία, εκπρόσωποι της οποίας επιδιώκουν να σύρουν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια αντεθνική και εξευτελιστική συμφωνία, που θα ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουν στη συνέχεια να ρίξουν την κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βήματα προσέγγισης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χαραμάδα αισιοδοξίας για προσέγγιση κυβέρνησης και «θεσμών», σταδιακά μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ανοίγει ο προγραμματισμός της συνεδρίασης του Euro Working Group μεθαύριο, Τετάρτη, στο οποίο θα παρουσιαστεί έκθεση των «θεσμών» για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΜΠΕ