Κόσμος
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 06:21

Υεμένη: Σχεδόν 60 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Άντεν

Τουλάχιστον 57 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο Άντεν από βομβαρδισμούς που αποδίδονται στους σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι εξακολουθούν να ανθίστανται σ' αυτή τη μεγάλη πόλη της νότιας Υεμένης εναντίον των δυνάμεων της εξόριστης κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ωστόσο πως "απελευθέρωσε" το Άντεν.

Τουλάχιστον 57 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο Άντεν από βομβαρδισμούς που αποδίδονται στους σιίτες αντάρτες Χούδι.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι βομβαρδισμοί με ρουκέτες Κατιούσα και βλήματα όλμου σημειώθηκαν ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη και το λιμάνι του Άντεν και προχωρούν προς την έδρα της προεδρίας. Πολλοί υπουργοί της εξόριστης κυβέρνησης έχουν φθάσει στο λιμάνι.

«57 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 215 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Άντεν, ο Αλ-Χαντρ Λασουέρ.

«Ο βομβαρδισμός κατοικημένων ζωνών της συνοικίας Νταρ Σάαντ είναι μια πράξη αυτοκτονική εκ μέρους των Χούδι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο προσωρινός κυβερνήτης του Άντεν Νάγεφ αλ-Μπάκρι.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA, αντιπροσωπεία της εξόριστης στη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, στην οποία περιλαμβάνονται οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, έφθασε την Παρασκευή και συνεδρίασε χθες με τις τοπικές αρχές του Άντεν για να εξετασθούν «οι τρόποι ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια» στην πόλη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο