Αύριο συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 15:56
UPD:15:58
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτηρίου θα είναι έτοιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

A- A A+

Συνεχίζεται αύριο Τρίτη, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από 12 συνεδριάσεις η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτηρίου θα είναι έτοιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

 Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. 

Μέχρι στιγμής, η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο, πλην αυτών που αφορούν ζητήματα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και τεχνική υποστήριξη ώστε να καταγράφεται η διαδικασία, για την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το θέμα τέθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων βουλευτών και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, που ζήτησε να αποβληθεί η πολιτική Αγωγή για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους και απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Πλην των πρώτων ημερών που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αρκετοί από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αλλά και σε μία συνεδρίαση ο Μιχάλης Αρβανίτης, η δίκη το διάστημα του καλοκαιριού διεξαγόταν απόντων των περισσότερων εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τους συνηγόρους τους.

Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας έδρας είναι η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή εισαγγελέα τον Στέλιο Κωσταρέλλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή