Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε πρωτότυπες προσεγγίσεις

Στον Κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 16:49
UPD:16:49

Εκτός από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του, θα παρουσιάσει διασκευές, καθώς και τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο, τη «Μικρή βαλίτσα».

A- A A+

Ύστερα από τις συναυλίες του στην Κύπρο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στην Αθήνα, με μια ιδιαίτερη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Ο αγαπημένος μουσικός ερμηνεύει τραγούδια από προηγούμενους δίσκους του, μέσα από νέες ενορχηστρώσεις που βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση εγχόρδων, νυκτών και με δοξάρι. Σε αυτές τις πρωτότυπες ενορχηστρωτικές προσεγγίσεις, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένα ιδιότυπο κουαρτέτο εγχόρδων, όπου τη θέση του α΄ βιολιού παίρνει το τρίχορδο μπουζούκι, ένα όργανο που ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωνή, κιθάρα, λαούτο) χρησιμοποιεί για πρώτη φορά σε συναυλίες του.

Εκτός από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του, θα παρουσιάσει διασκευές, καθώς και τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο, τη «Μικρή βαλίτσα», θυμίζοντας πως η μουσική και το τραγούδι, σε εποχές δύσκολες, όπως η τωρινή, δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά τρόπο ουσιαστικής επικοινωνίας και συνύπαρξης.

Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Τη σκηνή μοιράζονται μαζί του τέσσερις σολίστ, που, λειτουργώντας ως ένα σύνολο με διαφορετικές μουσικές αναφορές, αλλά κοινή αισθητική, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα: ο Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα), ο Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), ο Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) και ο Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο). Στην ηχοληψία, ο Βαγγέλης Λάππας και ο Βασίλης Δρούγκας. Στους φωτισμούς, ο Κωνσταντίνος Μαργκάς.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα. Επίσης, από το δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ και Γερμανός, με επιπλέον κόστος 1 ευρώ ανά εισιτήριο.

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή