Αλλάζει τις ισορροπίες στη Θεσσαλονίκη η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή

Πώς κατανέμονται οι έδρες
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 23:01
UPD:23:02
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή αλλάζει την κατανομή των εδρών στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου) - την οποία καταλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων - και εκλέγει έξι βουλευτές: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η Ν.Δ. διατηρεί τις τέσσερις έδρες και επανεκλέγονται οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής(πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα της η Χρυσή Αυγή και την καταλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή