«Καλοκαίρι ακόμα» για τους Δ. Παπαδημητρίου και Φ. Δάρρα

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 11:25
A- A A+

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα γεμίσει από την αλήθεια και την ποιότητα της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τη σφραγίδα της ερμηνείας της Φωτεινής Δάρρα, σε μια βραδιά με τίτλο «Κι όμως …καλοκαίρι ακόμα...», η οποία σηματοδοτεί την τελευταία Πανσέληνο στον Κήπο, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα ξεκίνησαν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από τη μαγική Δήλο, με μία συναυλία που σημείωσε την πιο μεγάλη προσέλευση κοινού στον συγκεκριμένο χώρο από καταβολής παραστάσεων και συγκίνησε τον κόσμο που την παρακολούθησε. Η περιοδεία συνεχίστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται στον Κήπο του Μεγάρου.

Φωτεινή Δάρρα.

Όχι στον χειμώνα μέσα μας

Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται τη σκηνή με τα δικά τους τραγούδια, καθώς και με τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά. Τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους μας μέσα στα χρόνια και σηματοδοτούν την όμορφη εποχή της ελληνικής μουσικής, αλλά και την καινούργια εποχή των δύο καλλιτεχνών, θα ακουστούν σε αυτήν τη συναυλία, που λέει όχι στον χειμώνα μέσα μας. «Κι όμως …καλοκαίρι ακόμα» μάς λένε οι δύο καλλιτέχνες και μιλούν για το αιώνιο καλοκαίρι του τραγουδιού, που πεισματικά αντιστέκεται σε κάθε επίβουλο χειμώνα.

Με τραγούδια υψηλών προδιαγραφών

Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και του Μίμη Πλέσσα, η Φωτεινή Δάρρα έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.

Αναγνωρισμένη δημόσια από την Τζένη Βάνου ως η συνεχίστριά της, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ από όλο το φάσμα των σπάνιων φωνητικών δυνατοτήτων της. Ένα πλούσιο και εξαιρετικών φωνητικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων πρόγραμμα με τραγούδια υψηλών προδιαγραφών, που καταλήγει λυτρωτικά σε ένα συμμετοχικό συναυλιακό γλέντι με το κοινό.

Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Επάξιος συνεχιστής τής παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής κινηματογράφου (για 35 ταινίες), αλλά και για την τηλεοπτική (11 σήριαλ) και θεατρική μουσική του (38 παραγωγές), έχει χαρακτηριστεί επάξιος συνεχιστής τής παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Έχει εκδώσει 30 δίσκους όλων των ειδών, μεταξύ των οποίων κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους τραγουδιών της τελευταίας 30ετίας. Έχει μελοποιήσει πολλούς μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές και στιχουργούς, δημιουργώντας με τους στίχους τους μεγάλες επιτυχίες. Έχει, επίσης, συνθέσει πολλά μείζονα έργα συμφωνικής μουσικής, που παρουσιάστηκαν ή ηχογραφήθηκαν με τους μεγαλύτερους μαέστρους και ορχήστρες, σε μεγάλες αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συντελεστές
Μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα, οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης: πλήκτρα, Τεό Λαζάρου: μπάσο - τραγούδι, Γιώργος Καραγιάννης: μπουζούκι, Γιάννης Καραχάλιος: ντραμς.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή