Τρίπολη: Μουσείο «Μίκη Θεοδωράκη» σχεδιάζει ο δήμος

Στο διατηρητέο κτήριο της «Βίλας Τουρκοβασίλη»
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 07:10

«Βίλα Τουρκοβασίλη».

A- A A+

Μουσείο «Μίκη Θεοδωράκη» σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στο διατηρητέο κτήριο της «Βίλας Τουρκοβασίλη», το οποίο βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο δήμος Τρίπολης χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος για την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων, με το ποσό των 348.087,76 ευρώ, προκειμένου να προβεί στην απευθείας εξαγορά του διατηρητέου κτίσματος στο ΟΤ 143, γνωστό ως «Βίλα Τουρκοβασίλη».

Αυτό το κτήριο, το οποίο αποτελεί μονοκατοικία στη νότια συνοικία της Τρίπολης, ήταν στο παρελθόν οικία του παλαιού Αρκάδα πολιτικού, βουλευτή και υπουργού, στις αρχές του περασμένου αιώνα, Θεόδωρου Τουρκοβασίλη. Είναι διατηρητέο και τα τελευταία χρόνια, επειδή μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο έχει χαρακτηριστεί «πράσινο» και αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης των ιδιοκτητών του με τον δήμο, έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Τρίπολης, «στόχος της δημοτικής Αρχής με την απόκτησή του είναι η αποκατάσταση του κτηρίου και η λειτουργία του σε Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη, μέσω χρηματοδοτήσεων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, και την ανάδειξή του ως φάρου πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή