Β. Μεϊμαράκης: Εάν εκλεγώ πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα φορολογικό μέτρο

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 23:33
UPD:08/11/2015 15:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο κ. Μεϊμαράκης (φωτ. αρχείου) τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη ΝΔ οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην Παιδεία».

A- A A+

«Εάν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα μέτρο φορολογικό, γιατί έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων» τόνισε απόψε από τα Ιωάννινα ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα για τον κ. Τσίπρα υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι από τον Ιανουάριο και μετά ο κ. Τσίπρας «πυροβολεί τα πόδια της χώρας» και πως «όσο επικίνδυνος ήταν με το "όχι" σε όλα, είναι περισσότερος επικίνδυνος με το "ναι" σε όλα».

Γενικότερα, ανέφερε πως είναι μύθος ότι η Αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία: 

«Πρέπει να ξεκαθαριστεί ένας μύθος, ότι η αριστερά έχει κοινωνική ευαισθησία, αυτό έχει καταρρεύσει σε όλες τις δημοκρατίες στην Ευρώπη, μόνο εδώ ακόμη νομίζουν ότι η αριστερά μπορεί να υπηρετήσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για να κάνεις κοινωνική πολιτική πρέπει να έχει πλεόνασμα, αύξηση εισοδήματος και πλούτο στη χώρα. Γι’ αυτό βροντοφωνάζω, πως μόνο με τις αρχές της ΝΔ υπάρχει κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κράτος και η πολιτική πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους, και με τη ΝΔ οι αδύναμοι είχαν τον γιατρό, το φάρμακο, δεν πλήρωναν 23% στην Παιδεία».

Επίσης, επανέλαβε πως τον Αύγουστο του 2015 η ΝΔ ψήφισε τη συμφωνία και τους στόχους, όχι τα κυβερνητικά μέτρα ύφεσης που φέρουν, όπως τόνισε, «την υπογραφή του Τσίπρα και του Καμμένου, και όχι της ΝΔ».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστρεψε τα βέλη του και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την πρόσφατη τοποθέτησή του στο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων. «Ο κ. Φίλης είναι επικίνδυνος», είπε και επισήμανε ότι πρέπει να ανασκευάσει. Αν δεν θέλει αυτό, συμπλήρωσε, θα πρέπει να αλλάξει υπουργείο. «Αν είναι δυνατόν ο υπουργός Παιδείας να μιλά για εθνοκάθαρση και να αναστρέφει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994, που την αναγνώρισε ως γενοκτονία και εμείς παλεύουμε για τη διεθνή αναγνώριση του ζητήματος» ανέφερε.

Η ΝΔ, σημείωσε, εξετάζει ένα σενάριο, που είναι και το πιο πιθανό όπως το χαρακτήρισε, ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία, «να είναι ένα ενδοτικό ευχάριστο μήνυμα στον Ερντογάν και τους Τούρκους». Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχτούμε την οποιαδήποτε έκπτωση στα εθνικά μας ζητήματα. Εκεί θα είμαστε αμείλικτοι, εκεί θα σταθούμε όρθιοι, εκεί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη». Παράλληλα, ανέφερε ότι, «ούτε δεξιά ούτε αριστερή είναι ιστορία της Ελλάδος και τιμάμε όσους αγωνίστηκαν», ως απάντηση, «σε ορισμένους από την κυβέρνηση που με αφορμή εθνικά ζητήματα μάς χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την αντίθεση του στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία. Μάλιστα, τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν τα εν οίκω να βγουν στην τηλεόραση» και προσέθεσε πως οι υποψήφιοι δεν είναι μεταξύ τους αντίπαλοι και θεωρεί πως αντιπαράθεση έχουν να κάνουν με τον κ. Τσίπρα. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η διαδικασία θα τον αναδείξει επόμενο αρχηγό της ΝΔ και προανήγγειλε πως στην επόμενη συνδιάσκεψη θα επαναφέρει τον πυρσό στο έμβλημα του κόμματος και θα «ξανανάψει η δάδα», γιατί όπως είπε, «τιμάμε την ιστορία μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή