Συνολικά 11.000 Ρώσοι επαναπατρίστηκαν από την Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 13:47
UPD:16:13
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Περίπου 78.000 Ρώσοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αιγυπτιακά ξενοδοχεία μετά την απόφαση του Κρεμλίνου την Παρασκευή να απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες οποιαδήποτε πτήση προς οποιοδήποτε αιγυπτιακό αεροδρόμιο.

A- A A+

Συνολικά 11.000 πολίτες έχει επαναπατρίσει το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία από την Αίγυπτο, κυρίως από τα θέρετρα Σαρμ ελ-Σέιχ και Χουργάντα στη Ερυθρά Θάλασσα,όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

«Περισσότεροι Ρώσοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Περίπου 78.000 Ρώσοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αιγυπτιακά ξενοδοχεία μετά την απόφαση του Κρεμλίνου την Παρασκευή να απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες οποιαδήποτε πτήση προς οποιοδήποτε αιγυπτιακό αεροδρόμιο, μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

EURONEWS

Ωστόσο η Μόσχα έστειλε χθες 44 αεροσκάφη για να αρχίσει η μεταφορά των ρώσων πολιτών από την Αίγυπτο. Σήμερα μόνο τέσσερα αεροπλάνα απογειώθηκαν το πρωί από το Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό τη Ρωσία και η αίθουσα αναχωρήσεων ήταν σχεδόν άδεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή