Β. Μεϊμαράκης: Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 23:34
UPD:23:37
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

A- A A+

Η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών «θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους», τονίσε από το Αγρίνιο, όπου μίλησε απόψε στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τη διαφωνία του στη διεξαγωγή τηλεμαχίας, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία. «Δεν θέλω μετά να γινόμαστε θέμα στα κανάλια για το ποια γραβάτα φορούσε ο καθένας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε ο κάθε περαστικός να ψηφίζει για πρόεδρο του κόμματος, σημειώνοντας: «Πρέπει οι νεοδημοκράτες να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Πρότεινα να εγγραφούν ως μέλη, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όσοι επιθυμούν, ώστε να έχουμε εκλογικούς καταλόγους και έτσι να προχωρήσουμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους νεοδημοκράτες να σέβονται την ιστορία του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να έχουμε σεβασμό στην ιστορία μας, να προχωρήσουμε στην πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αν εμείς δεν σεβαστούμε την ιστορία του κόμματος, μην περιμένετε να μας σεβαστούν οι άλλοι. Εγώ θέλω τους νεοδημοκράτες να λένε με περηφάνια ότι είναι Νέα Δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε να αλλάξουμε ονομασία. Με Μεϊμαράκη πρόεδρο το όνομα της ΝΔ θα μείνει Νέα Δημοκρατία. Σκέφτομαι μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος να προτείνω να επανέλθει ο πυρσός στο σήμα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα για να μας βγάλει από την κρίση και διώχνει τις επενδύσεις», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή