Απ. Τζιτζικώστας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα ρέστα του για να επικρατήσει ο Ευ. Μεϊμαράκης

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 00:44
UPD:12:15
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι τιμά όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και χαρακτήρισε καλή τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει τα ρέστα του» για να επικρατήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ επανέλαβε ότι η υποψηφιότητά του «ενοχλεί το σύστημα των βολεμένων στη Ν.Δ.» και γι’ αυτό, όπως είπε, δέχεται χτυπήματα. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ήταν αποτυχημένη η προεκλογική εκστρατεία του κ. Μεϊμαράκη, ωστόσο διευκρίνισε ότι εκτιμά την πορεία του.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι θα ήταν δύναμη για τη Ν.Δ. η μη συμμετοχή του στη Βουλή εφόσον εκλεγεί, καθώς όπως εξήγησε, «δεν χάσαμε στη Βουλή, χάσαμε στην κοινωνία η οποία μας γύρισε την πλάτη». Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι πάει «κόντρα» μόνο σε ό,τι θεωρεί πως είναι λάθος, ενώ υπογράμμισε ότι πήρε την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. με βάση το συμφέρον της παράταξης.

«Αν πίστευα πως θα υπήρχε μία εναλλακτική πρόταση που θα μεγάλωνε την παράταξή μας, που θα την έφερνε πιο κοντά στην κοινωνία, δεν θα ήμουν υποψήφιος», αποκάλυψε, ενώ υπογράμμισε ότι αν ήταν υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, δεν θα υπήρχε άλλο πρόσωπο που να διεκδικήσει την προεδρία της Ν.Δ.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι τιμά όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και χαρακτήρισε καλή τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. «Θεωρώ κακόγουστο αστείο ένας πρώην πρωθυπουργός με την ιστορία του Αντ. Σαμαρά, να γινόταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» διευκρίνισε και παρατήρησε ότι η Ν.Δ. παρέκκλινε από την ιδεολογία της, αν και έκανε μεταρρυθμίσεις.

«Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά παρέδωσαν τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβαν» εκτίμησε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ ανέφερε ότι θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια οικουμενική κυβέρνηση και αν χρειαζόταν να παραιτηθεί, για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές. «Δεν υπάρχει κανένας πίσω μου» ξεκαθάρισε εν συνεχεία και τόνισε ότι θέλει να «σπάσει» τις συνεννοήσεις που γίνονται «σε κλειστά γραφεία».

Ερωτηθείς ποιος θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., σημείωσε ότι θα «είμαι εγώ». Παράλληλα, εξήγησε ότι αν εκλεγεί, θα απευθυνθεί πρώτα στους συνυποψήφιούς του, ενώ επανέλαβε ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Σε περίπτωση ήττας του, τόνισε ότι θα υπηρετήσει την εντολή των Νεοδημοκρατών και ανέφερε ότι δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα χρηματοδότησης μέσω χορηγιών, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι πρόβλημα υπάρχει όταν δίνει χρήματα κάποιος κάτω από το τραπέζι, όχι όταν τα δίνει δημόσια. Επιπλέον, χαρακτήρισε μύθο τα περί «διορισμού» του ως περιφερειάρχη από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ερωτηθείς για τις Σκουριές, εξήγησε ότι εκτιμά πως δεν υπάρχει ζήτημα, αν η δικαιοσύνη κρίνει πως δεν δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή