Στην Αίγυπτο για τριήμερη επίσκεψη ο Χρ. Σπίρτζης

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 09:52
UPD:09:56
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

O υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

A- A A+

Τριήμερη επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιεί από χθες αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμη ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Θανάσης Χριστόπουλος.

Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών Saad El-Geyoushi καθώς και τον υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας Mohamed Shaker.

Κατά την συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Μεταφορών αποφασίστηκε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων της αντιπροσωπείας για θέματα που αφορούν τη διαλιμενική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ενιαίας αντιμετώπισης στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, θέματα σιδηροδρόμων, αστικών μεταφορών και οδικής ασφάλειας.

Κατά την συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από την αιγυπτιακή πλευρά για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή