Αρβανιτάκη και Πορτοκάλογλου σε ένα παιχνίδι μουσικής ανταλλαγής

Στον Βοτανικό Live Stage, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 09:05
A- A A+

Μια από τις κορυφαίες μας ερμηνεύτριες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντώνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Βοτανικού Live Stage, από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ξεκινώντας από φαινομενικά αντίθετες αφετηρίες και έχοντας παράλληλες πορείες που δεν συναντήθηκαν παρά λίγες - αλλά αξιομνημόνευτες - φορές, στήνουν για πρώτη φορά μαζί ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα.

Συνθέτουν ένα αχώριστο ντουέτο, που μοιράζεται συνεχώς τη σκηνή και παίζει ένα παιχνίδι μουσικών καταβολών και ανταλλαγής. Συμπλέκουν ομοιότητες και αντιθέσεις, τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στη σύγχρονη ελληνική μουσική και τραγούδια σπουδαίων στιχουργών, ποιητών και συνθετών με τα ξεχωριστά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου, γεμάτα ηλεκτρισμό και ευαισθησία. Κλείνουν το μάτι σε δύση και ανατολή, εξομολογούνται μουσικές αγάπες και τραγουδιστικά «απωθημένα».

Σε αυτό το μουσικό τους ταξίδι, δεν παραλείπουν να παρουσιάσουν και νέο υλικό. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, τα καινούρια του τραγούδια που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, τραγούδια από τον νέο της δίσκο «9+1 ιστορίες», στον οποίο ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράφει τη λαϊκή ιστορία του δίσκου, με τίτλο «Καταστροφή κι ελπίδα». Ένα τραγούδι που αποτέλεσε μια από τις αφορμές, που άνοιξαν το δρόμο στην επιθυμία και των δύο να παίξουν μαζί.

Συντελεστές

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Νίκος Πορτοκάλογλου - Λήδα Ρουμάνη, ενορχηστρώσεις: Νίκος Πορτοκάλογλου - Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, μουσικοί: Χρήστος Αλεξάκης: πλήκτρα - τρομπόνι, Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα, Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο - πλήκτρα, Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι -  λαούτο - λάφτα, Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο - κλασσική κιθάρα, επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας - Άκης Πασχαλάκης, σχεδιασμοί φωτισμού: Phil Hills, χειρισμός φωτισμού: Μαρία Βενετάκη, οργάνωση - επιμέλεια παραγωγής: Ερωδιός Live, Λήδα Ρουμάνη.

Πληροφορίες
Βοτανικός Live Stage: Ιερά Οδός 72 (είσοδος από Κασσάνδρας 19) - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 3473835.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή