Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της

Φωταγωγήθηκε η πόλη, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 19:56
UPD:20:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πολύς κόσμος παρακολουθεί τις εκδηλώσεις στην επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

A- A A+

«Η Αθήνα γιορτάζει! Η πόλη που φέτος άρχισε να φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας», ανέφερε  ο  δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το  σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Πολίτες, δημότες - όλοι στην Αθήνα, όλη η Αθήνα διεκδικεί μια θέση στο αύριο. Μια ανάσα ξεγνοιασιάς, ανάτασης, μουσικής, παιχνιδιού. Με όλα τα δύσκολα, και τα ανεπάντεχα, η Αθήνα φωταγωγείται και στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης.  Της ειρηνικής συνύπαρξης, της συναντίληψης των λαών.

Η Αθήνα γιορτάζει και η γιορτή ενώνει.  Στα δύσκολα, είναι που περισσότερο αποζητάμε ο ένας την συντροφιά του άλλου. Τη συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη δήμος, και παραμένει η ψυχή της Αθήνας.  Ο κόσμος που κατοικεί την πρωτεύουσά μας, και όλοι όσοι την επισκέπτονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει συνοδευόμενος από τη Big Band του δήμου Αθηναίων, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο, συνοδεύοντας με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Στις πλατείες, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, σε θέατρα και πολιτιστικούς χώρους μεταφέρεται ο παλμός και η χαρά της γιορτής! Στα παιδιά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας, χωρίς αποκλεισμούς. Με επίγνωση των δυσκολιών, ξέρει η πόλη να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα.

Ανοίγουμε χώρο για την αισιοδοξία, τη δημιουργική έκφραση, την χαρά και δεν βάζουμε στην ίδια ζυγαριά ελευθερία και ασφάλεια. Πάντα σοβαροί και έτοιμοι, αλλά και δυναμικά αισιόδοξοι.

Η Αθήνα είναι μια φιλόξενη, ζωντανή  και ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στον φόβο. Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Προασπιζόμαστε όμως και το δικαίωμα στη χαρά, τη θετική σκέψη, σε μια γερή ανάσα ξεγνοιασιάς  - το δικαίωμα στην ελπίδα», είπε ο κ. Καμίνης ευχόμενος σε όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς παρευρίσκονται στην τελετή για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Από τις 5.30 το απόγευμα μουσικές πλημμύρισαν την Αθήνα, καθώς δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν, ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και τον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Στις 7 το απόγευμα, η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και με ρεπερτόριο που αφιερώθηκε στο Παρίσι, συνόδευσαν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η παιδική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλικού.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή