Γκαλά όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ για το πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 08:10

Το οινοποιείο του Τατοΐου (έτος κατασκευής 1879 περίπου).

A- A A+

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, για τρίτη συνεχή χρονιά, οργανώνει το ετήσιο Γκαλά όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτηρίων του πρώην Βασιλικού κτήματος στο Τατόι.

Φέτος, η εκδήλωση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα μιας και συμπίπτει με την επέτειο των πέντε χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου. Στην έναρξη του Γκαλά θα βραβευθεί από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, για την αδιάκοπη υποστήριξή της στην προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του πρώην Βασιλικού κτήματος. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

NIKOS KAZANTINOS

Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες, συνθετών όπως οι Messager, Dvorak, Mozart, Bizet, Porter, Σαμάρα, Σακελλαρίδη, κ.ά..

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν αποκλειστικά για την μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου του Οινοποιείου, το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτήρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης θα διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτηρίου και των ειδικών απαιτήσεων. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παριστάμενους.

Διάρκεια συναυλίας: 70 λεπτά (δύο μέρη των 30 λεπτών και διάλειμμα 10 λεπτά).

Πληροφορίες
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα.
Κρατήσεις: υπηρεσία εισιτηρίων εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, τηλ.: 210 7234567.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή