Δίκη Χ.Α.: Καταγγελία για χειροδικία δικηγόρου υπεράσπισης σε βάρος μέλους του ακροατηρίου

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 14:09
UPD:14:10
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όπως ειπώθηκε, το περιστατικό καταγγέλθηκε σε αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν στα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου, αν το επιθυμούν και να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σύζυγος αλλοδαπού δημοσιογράφου κατήγγειλε ότι δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής την χαστούκισε στο διάλειμμα της δίκης.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του αλλοδαπού δημοσιογράφου Alp Kayserilioglu, που καλύπτει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ότι ο δικηγόρος Στ. Καρυδομμάτης τη χαστούκισε μετά από λεκτική επίθεση και απώθησε βίαια τον σύζυγό της.

Όπως ειπώθηκε, το περιστατικό καταγγέλθηκε σε αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν στα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου, αν το επιθυμούν και να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου. Από την πλευρά του ο καταγγελλόμενος υποστηρίζει ότι υπήρξε προσπάθεια να δημιουργηθεί επεισόδιο σε βάρος του Γ. Ρουπακιά, κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Πάντως, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, υποστήριξαν ότι δεν είδαν το περιστατικό.

Αποχώρησαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής

Το γεγονός ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν δέχτηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά της δίκης η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό, οδήγησε τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στην απόφαση να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει το περιστατικό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Αν αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα όχι σε ώρα συνεδρίασης δεν θα καταχωρηθεί.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Εγώ θα κάνω τη δήλωση γιατί αφορά γεγονός για το οποίο θα υπάρξει και απόφαση  της πολιτικής αγωγής. Πρόκειται για αρκετά θλιβερό βίαιο περιστατικό στη διακοπή της δίκης, δεν είναι ευχάριστο για μας... περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη  που καλύπτει τη δίκη και σε βάρος Ελληνίδας που είναι παρούσα στο κοινό, η οποία σφαλιαρίστηκε από δικηγόρο υπεράσπισης. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο Καρυδομμάτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν αφορά το δικαστήριο.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ : Γίνεται δίκη σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας. Ο γνωστός Καρυδομμάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα που παρακολουθεί τη δίκη επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας στις οποίες η εγκληματική οργάνωση θέλει να γίνεται η δίκη. Αποχωρούμε από τη διαδικασία. Να μας εξασφαλίσετε συνθήκες ασφάλειας. Ο Καρυδομμάτης είπε ότι ο χώρος είναι δικός του. Θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα από τα θύματα αλλά εμείς σαν πολιτική αγωγή αποχωρούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η δήλωσή σας δεν θα καταχωρηθεί γιατί ορίζεται τι καταχωρείται στη δίκη, δεν έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση. Τα δικαιώματα που έχει ο καθένας  ασκούνται όπως ο νόμος ορίζει, το θέμα της αποχώρησης της πολιτικής αγωγής σας συνιστώ να μην το προχωρήσετε. Παραμείνετε να ρωτήσετε όπως παραμένει και το δικαστήριο. Ο χρόνος τρέχει και πλησιάζει η ώρα των αποφυλακίσεων, ο Φεβρουάριος έρχεται, που θα συμπληρωθεί το ανώτατο όριο κράτησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν θα βγει ο Ρουπακιάς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην προκαλείτε χρονοτριβή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Δέρνονται παράγοντες, δεν ενδιαφέρει αυτό το δικαστήριο;

Τελικά η πολιτική αγωγή αποχώρησε και το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή