Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 02:48
UPD:02:50

Φωτογραφική σύνθεση της ελαιογραφίας του Josef Theodor Hansen που απεικονίζει το Ερεχθείο (1881) και τον μαρμάρινο ανδρικό κορμό που αποδίδεται στη ζωφόρο του ίδιου μνημείου.

A- A A+

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ). Πρόκειται για την πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία», την οποία θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτά.

Οι «Μουσικοί Περίπατοι», που ξεκινούν από το πρώτο μουσείο της χώρας, φιλοδοξούν να συνδέσουν αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τα έργα των Alexander Borodin (1833-1887) Kουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 και Antonín Leopold Dvořák (1841-1904) Κουιντέτο με πιάνο αρ.2 σε λα μείζονα, έργο 81, που θα ερμηνεύσουν το Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί, Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης: βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο, πρόκειται να αναδείξουν ιδανικά το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής των ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα, που αποτελεί το θέμα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος - 19ος αιώνας», που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.

HARIS AKRIVIADIS

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μετά από την μουσική τους περιήγηση, οι επισκέπτες της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας της εποχής εκείνης στην έκθεση, ανάμεσα στα συνολικά 76 εκθέματα (έργα γλυπτικής και αρχειακά τεκμήρια από το ΕΑΜ, χαρακτικά, ζωγραφικά έργα και εικονογραφημένες εκδόσεις από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων), με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του Μουσείου.

Σήμερα το βράδυ θα παρουσιαστεί και το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 από τις εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με θέμα την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας, που συμπληρώνει το 2016 τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του (1866-2016).

ZEUTSCHEL OMNISCAN 11

Η παρακολούθηση της συναυλίας και της παρουσίασης της έκθεσης είναι ελεύθερη, με την προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή